Central Delivery Workshop

Bij de Central Delivery Workshop (CDW) van Scania worden klant specifieke aanpassingen gedaan aan een voertuig voor deze voor aflevering naar de regio gaat. Een mooi voorbeeld hiervan is deze huisvuilwagen van de gemeente Barneveld.


“Nadat de truck van de band rolde in de fabriek hebben wij hier een lijst aan extra’s opgebouwd en voorbereiding voor de opbouwer getroffen. De eisen en wensen hebben wij op voorhand bij ons op locatie met de klant en de accountmanager besproken”, aldus Joris Kaptein, servicemanager van CDW Zwolle.

Zo hebben wij de truck voorzien van een corner eye camera en Scania Side Warning L&R, beide systemen verhogen de veiligheid in en om de truck, onmisbaar in het werk waarvoor deze truck aangeschaft is.

Verder hebben wij o.a. de klapstoel aan bijrijderszijde vervangen voor een luchtgeveerde passagiersstoel, de motortunnel afgewerkt met traanplaat en een koelkast gemonteerd. Ook een koffiezetapparaat mocht niet ontbreken in de truck, leuk detail is dat wij in een lampje op het dashboard hebben gemaakt dat aangeeft wanneer het koffieapparaat actief is. In deze truck een fun factor, maar ook heel functioneel te gebruiken zodat er geen onnodig stroomverbruik ontstaat.

Wij hebben vaste en korte lijnen met de verschillende opbouwers. In dit geval is ter voorbereiding voor Haller door het CDW het chassis voorbereid voor vuilniswagenopbouw, inclusief: Stop & Go inbouw en treeplank beveiliging (max. 25 km/u). Deze systemen worden bij activatie weergegeven in het ICL.

Hoe specifiek de wensen van de klant ook zijn, bij het CDW zoeken wij steeds naar de beste oplossing. Ons motto: als het moeilijk is doen wij het direct, als het onmogelijk is, dan denken wij er even over na en doen wij er iets langer over.


Deel dit artikel: