voorwoord

Koen Appels, Director Services Benelux

Ruim twintig jaar geleden vertelde mijn toenmalige directeur van het Scania dealerbedrijf waar ik destijds startte, dat wij ooit voertuigen met kilometertarieven zouden verkopen. Zo tegen het eind van de vorige eeuw was dat nog ver weg en we hebben er toen ook smakelijk om gelachen. Hoe gelijk heeft die man toen al gehad.

Zo’n 60% van onze voertuigen wordt nu verkocht met een reparatie- en onderhoudscontract. Ca. 55% gaat via Scania Financial services en een groot deel daarvan wordt verzekerd via Scania Insurance. Daar komt nog bij dat alle voertuigen ‘connected’ zijn en de eigenaar een schat aan informatie levert over de prestaties van zijn truck. Scania Services zijn nú interessanter dan ooit en dat is precies de reden waarom ik volmondig ‘Ja’ heb gezegd toen mij werd gevraagd de nieuwe Director Services van Scania Benelux te worden.


Na mijn jarenlange ervaring in Sales – als Director Sales Belgium and Luxembourg – ga ik nu mijn horizon verbreden en onze klanten helpen nog meer rendement uit hun voertuigen te halen door deze te combineren met de juiste mix aan services. En de ontwikkelingen op dit vlak gaan razendsnel: digitale opvolging van de voertuigen, preventief vervangen van onderdelen om onverwachte stilstanden te vermijden, het garanderen van uptime, het totale vlootbeheer overnemen van onze klanten via Fleetcare, directe communicatie tussen de werkplaatsen en de chauffeur/planning, proactief flexibele onderhoudsbeurten inplannen om de stilstand te beperken en nog veel meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van Driver Training en Driver Coaching?


De uitdaging zit hem nu in het feit dat iedere individuele klant maatwerk nodig heeft. Concreet: hoe kunnen wij U helpen om meer rendement uit uw investering te halen?

Dat is nu mijn nieuwe job geworden en ik kijk er – samen met mijn nieuwe team - naar uit om de handen uit de mouwen te steken!


Koen Appels, Director Services Benelux

Pagina 3

1000 punten test

Pagina 4

Nieuws

Pagina 5

Werkplaats in de kijker

Scania Sassenheim

Pagina 7

Productnieuws IAA

Pagina 8

De Mooiste truck

Pagina 9

Scania Driver Competitions

Pagina 10

Driver tips

Pagina 11

Automatische brandstofbesparing

Pagina 12

Events

Pagina 13

Hoefnagels transport

Pagina 14

Redder in nood

Pagina 15

CDW Zwolle

Pagina 16

Long Mileage

Colofon

Scania King of the Road | 29e editie | 2018

Verantwoordelijk uitgever:

Erik Hendrikx, Scania Benelux

Spinveld 57

4815HV Breda


www.scania.nl

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Benelux zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.