Nieuws

AW Groep neemt eerste Scania in Nederland met hybride kraan en laadbak in gebruik


AW Groep in Lisse nam afgelopen week de eerste Scania in Nederland in gebruik die voorzien is van een elektrisch aangedreven PTO voor de cabinekraan en haakarmsysteem. AW kocht deP410 8x4*4 met hefbare en gestuurde naloopas met het oog op de steeds strenger wordende regelgeving voor het werken in binnensteden.

Piet Daniels van Scher­pen­hui­zen Eind­ho­ven:  “Een goede chauffeur verdient een goede auto”


Recent kocht groente en fruit im- en exporteur Scherpenhuizen in Eindhoven voor het eerst drie New Generation Scania’s S450 6x2 trekkers met een gestuurde voorloopas en de uiterst zuinige 450 pk zescilinder SCR-only motor. De overstap naar Scania had alles te maken met de goede service van Scania Eindhoven. Die doet al sinds jaar en dag het onderhoud aan het complete trailerpark van Scherpenhuizen, inclusief onderhoud en de noodzakelijke CFK-keuringen aan de koelmotoren.

Hendriks rijdt met nieuwe Scania S580 V8 au­to­trans­por­ter door heel Europa


Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum nam recent een ScaniaS580 4x2 bakwagen met aanhanger als autotransporter in gebruik. Het voertuig is van alle gemakken voorzien. “Dat mag ook wel,” wij werken door heel Europa met de auto”, aldus directeur Bart Hendriks.

Rutten Hoog­te­ser­vi­ce gaat niet gauw op tilt met Scania


Rutten Hoogteservice uit Wijchen nam recent een nieuwe volledig luchtgeveerde Scania P450 8x2*6 met twee sturende voorassen en een gestuurde naloopas in gebruik. Bijzonder aan de truck is dat hij een eigen laadvloer heeft en zowel een aanhanger kan trekken als via een schotel een semi- dieplader. In combinatie met de potige 92 ton/meter cabinekraan ontstaat er een zeer veelzijdig voertuig waardoor Rutten nagenoeg nooit meer ‘nee’ hoeft te verkopen ongeacht welke hijsklus.

DAS koerier koopt vier nieuwe Scania’s


DAS koerier in Veldhoven kocht recent vier nieuwe Scania’s. Directeur Jos Das koos daarbij bewust voor Scania. “Dat heeft zeker te maken met de goede relatie met de dealer in Eindhoven. Je koopt tegenwoordig niet zozeer een truck, maar een compleet systeem. Stilstand is bij ons geen optie dus moet je voor 100 procent op je dealer kunnen vertrouwen. Maar we kozen ook voor Scania omdat wij graag met het nieuwste rijden. Scania heeft op dit moment zowel het nieuwste model als de nieuwste techniek.”

Hartman Expeditie koopt elf nieuwe Scania’s S500
“Wij gaan voor efficiency en tevreden chauffeurs”


Groenten- en fruitrijder Hartman Expeditie met vestigingen in Nieuw Amsterdam en Poeldijk nam recent 11 nieuwe Scania’s in gebruik. De keus viel bewust op de S-cabine met daaronder de 500 pk zescilinder SCR-only motor. “Wij zien deze configuratie als het optimum tussen bedrijfsefficiëntie en een prachtige auto voor onze chauffeurs”, aldus operationeel directeur Sybo Prakken over de keuze.