De geboorte van de Fuel Fighter

Brandstofrecords verzamelen De Scania 13-liter motor heeft in de branche een ijzersterke reputatie voor zijn lage brandstofverbruik. In de (inter)nationale vakmedia heeft deze motor al menig brandstofrecord doen sneuvelen en ook bij de dagelijkse inzet bij onze klanten wordt deze reputatie regelmatig waargemaakt. Dit succes werd nogmaals bevestigd door de winst van de Green Truck Award.

Voor het derde jaar op rij won Scania namelijk de Green Truck Award in een directe confrontatie met alle belangrijke concurrenten. Deze krachtmeting in brandstofverbruik en CO2 uitstoot wordt jaarlijks georganiseerd door de twee prestigieuze Duitse magazines VerkehrsRundschau and Trucker Magazine.

Voor het derde jaar


Dit succes werd nogmaals bevestigd door de winst van de Green Truck Award.

De geboorte van de Fuel Fighter Het succes is niet vanzelfsprekend, de prestaties van de 13-liter motor is het resultaat van voortdurende ontwikkelingen op het gebied van Research & Development. Met meer dan 3500 werknemers met verschillende specialisaties worden er tot op de kleinste details veranderingen doorgevoerd die het brandstofverbruik verder optimaliseren.

Maar genoeg details, successen mogen best gevierd worden toch?

Het ontstaan van de Fuel Fighter liet dan ook niet lang op zich wachten. De uiteindelijke winnaars moesten onze klanten - met de laagste brandstofkosten - en het milieu worden. Voertuigexperts hebben de ideale configuratie samengesteld gebaseerd op drie speerpunten van zowel de chauffeur als de ondernemer, namelijk comfort, efficiëntie en veiligheid. Uit deze configuratie is uiteindelijk de Fuel Fighter ontstaan, die in de toekomst op de weg te herkennen zal zijn met een badge op de deur.

FUEL FIGHTER


Maar genoeg details, successen mogen best gevierd worden toch?

Getraind op weg Daarnaast is er ook gekeken naar de chauffeur van het voertuig. Door er een pakket Driver Services aan toe te voegen wordt de Fuel Fighter verder geoptimaliseerd voor het laagste brandstofverbruik.

Tijdens de Driver Training wordt de chauffeur een rijstijl aangeleerd die de maximale efficiency uit het voertuig haalt. In de periode van zes maanden Driver Coaching wordt de aangeleerde rijstijl geborgd om zodoende niet alleen de laagste brandstofkosten te realiseren, maar ook de laagste CO2-uitstoot.

Tijdelijk extra voordeel

De Fuel Fighter is gelanceerd met speciale condities die aangeboden worden tot eind juni. Voor meer informatie kunt u surfen naar scania.nl/fuelfighter.