Scania Vabis BF56 uit 1966

Henri De Vrin: “Dit is de enige van dit model in België en Nederland.”

Vele ogen zijn op ons gericht wanneer we door de straten van Schilde, nabij Antwerpen rijden. Er stopt zelfs een automobilist, speciaal om naar ons voertuig te vragen. Eind jaren zestig was deze Scania Vabis BF56 nog niet zo uitzonderlijk, nu is hij geliefd bij iedereen en zeer uniek.

Henri De Vrin is de trotse eigenaar van deze oldtimer bus uit 1966. Hij kocht hem om hem daarna weer door te verkopen. “Maar toen we hem gebruikten voor het huwelijk van mijn dochter kreeg ik zo veel positieve reacties, dat ik hem toch zelf gehouden heb.”. Dat Henri de Scania Vabis in eerste instantie kocht was geen verrassing. Tot vorig jaar werkte Henri De Vrin bij Scania in Södertälje op de afdeling Used Vehicles, specifiek voor bussen. Na negen jaar voor Scania te hebben gewerkt is hij nu met pensioen, maar werkt hij nog als freelance consultant regelmatig met en voor Scania. “Ik houd van oude voertuigen, een beetje nostalgie.”

“In de zomer van 2019 ging een eigenaar van een touringbedrijf in het Nederlandse Friesland met pensioen, toen kwam deze bus te koop te staan. Een Scania Vabis dus mijn hart begon sneller te kloppen. Toen ik hem zag was ik helemaal verkocht, zo snel ging die deal.” Niet alleen Henri werd verliefd, ook iedereen om hem heen. De oranje rode bus werd in oktober geleverd, de dag voor het trouwfeest van Henri’s dochter. Zodoende kon hij op de grote dag volop worden ingezet. “Het was een enorm succes, iedereen keek om en de vrienden en familie die aanwezig waren, waren zo enthousiast. Er kwamen heel veel vragen van ‘Wat ga je met de bus doen?’ en ‘Je gaat hem toch niet verkopen?’. Toen begon het idee te groeien om de bus te houden en hem in te zetten voor feestjes, exposities, huwelijken en andere zaken.”

Voorop prijkt nog ‘Skolbuss’, wat verwijst naar zijn vroegere historie als schoolbus in de Gemeente Sala (net ten noorden van Stockholm) in Zweden. Daar begon de bus op 10 januari 1966 zijn loopbaan, waarna hij nog vele Zweedse eigenaars zou hebben. In 2005 kwam de bus met een kilometerstand van 1.424.610 km voor Coulant Touring naar Nederland. Er moest veel aan gedaan worden, een klus die in goede handen was van een carrosseriebedrijf in Friesland. Van januari 2006 t/m maart 2007 kreeg de bus een body-off restauratie, met een echte blikvanger als resultaat.

Henri: “Er rijden nog maar een paar van dit type rond. Ik had begrepen dat er nog drie in dezelfde staat zijn als deze. In België/Nederland is dit de enige, maar in Scandinavië zijn er nog twee of drie die nog in gebruik zijn bij een stichting of in een museum.” Aan de buitenkant, herspoten in een af-fabriekkleur, is alleen de nooddeur niet origineel. Deze moest erin gezet worden om nu dienst te mogen doen als evenementenbus. Maar mocht je dit niet weten, zou je haast denken dat deze er in de jaren zestig al in zat.

Details Scania Vabis BF56 Bouwjaar: 1966 Model: BF56 Carrosserie opbouw: Hägglund & Soner (Zweden) Type: Reisbus KM-stand: 1.616.000km Motor: 6 cilinder in lijn / type D8 / 106 kW-145 DIN PK / koppel 510 Nm Maximale snelheid: 100km/u Brandstof: Diesel Versnellingsbak: Handgeschakeld / 5 versnellingen + 1 achteruit Aantal passagiers: 34 personen

Er zijn nog wel wat kleine dingen die Henri wil verbeteren aan de Scania Vabis BF56. “Op het dak zijn nog wat plekken die lichte corrosie vertonen. De vorige eigenaar heeft ook getracht aan de linkerzijde de bestickering te verwijderen. Dat is spijtig genoeg niet zo goed gelukt, dus ik moet daar een paneeltje gaan bijwerken. Dat zijn de belangrijkste zaken.”

De bus heeft inmiddels ook een naam gekregen: Pomponette (een champagneglas zonder voet). Dit om het feestelijke van de bus naar voren te laten komen. Hier komt nog een logo van die op de bus gaat prijken.

Aan de binnenkant is het een sfeervolle bus geworden met lampjes en een zithoek achterin. Er is zelfs een klein barmeubel aanwezig met een koelkast, een wasbakje en een boiler voor warm water. Maar het oude karakter is niet verloren gegaan. Zo zitten de oude belletjes om de bus te laten stoppen er nog steeds in. En ze werken! Wanneer de bus ingezet kan worden is nog onduidelijk. Henri De Vrin heeft geen vergunning om passagiers te vervoeren, daarom zoekt hij contact met busbedrijven die de touringcar kunnen en mogen inzetten. Daarna zou het zo maar kunnen zijn dat je de Scania Vabis BF56 spot op onze wegen. Bekijk hem dan maar eens goed, dit uniek staaltje vakmanschap.

Eigenaar Henri De Vrin Leeftijd: 66 jaar Werk: Freelance consultant / TRADIS consulting Henri De Vrin heeft altijd in de automotive wereld gewerkt. “Vrachtwagens, mijnbouwmateriaal etc. Ik heb ook 15 jaar in Afrika gewerkt, wat er voor zorgt dat ik in die regio vrij veel contacten heb.” De laatste negen jaar voor zijn pensioen werkte Henri bij Scania op de Used Vehicles afdeling in Zweden. Hier was hij gespecialiseerd in gebruikte bussen, die hij over heel Europa kocht en verkocht. Toen hij met pensioen mocht wilde hij nog niet stoppen met werken. Nu kan hij zijn werk voorzetten als freelance consultant.