Veilig vrachtwagenvervoer:

Scania introduceert nieuwe zijdetectie

Scania introduceert een zijdetectie met twee verschillende systemen. Samen helpen ze ongevallen voorkomen en beperken waarbij vrachtwagens andere weggebruikers raken door menselijke fouten. De twee systemen werken parallel en overlappen elkaar tot op zekere hoogte, ondanks dat ze een verschillende focus hebben. Voetgangers en fietsers zullen het meest baat hebben bij de extra ‘ogen’ die Scania de trucks geeft door middel van een radar, radarsensoren en een camera.

“Ook de verbeterde zijdetectie is weer een functie die aansluit bij Scania’s doel om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te vergroten”, zegt Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. “Het helpt vooral diegenen beschermen die zelfs miniem fysiek contact met vrachtwagens moeten zien te voorkomen. Ik ben ervan overtuigd dat elke vrachtwagenchauffeur dit onvermoeibare ondersteuningssysteem graag wil hebben in een drukke verkeersomgeving.”

Geavanceerde hulpsystemen voor de chauffeur (Advanced Driver Assistant Systems, ADAS) zoals zijdetectie ondersteunen vrachtwagenchauffeurs door voortdurend de dode hoeken van het voertuig te bewaken. Het meest voorkomende incident is een vrachtwagen (met het stuur aan de linkerkant) die rechtsaf slaat, terwijl een fietser de vrachtwagen aan de rechterkant probeert in te halen. Als een fietser (of een voetganger) zich in een risicozone bevindt, waarschuwt het systeem de vrachtwagenchauffeur door een lichtsignaal op de A-stijl en door geluid. Hoewel het BSW-systeem voornamelijk is ontworpen om vrachtwagenchauffeurs te waarschuwen voor ‘verborgen’ auto’s wanneer ze bij hogere snelheden van rijstrook wisselen, kan het ook waarschuwen voor fietsers en voetgangers. En hoewel de belangrijkste focus van VRUCW het detecteren van fietsers is, kan het ook voetgangers spotten. “Het installeren van dergelijke actieve hulpsystemen voor de chauffeur, zoals zijdetectie op onze Scania-vrachtwagens, kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood”, aldus Vlaskamp. “Het zal levens redden en tegelijkertijd wat stress, en misschien zelfs de verantwoordelijkheid, van vrachtwagenchauffeurs in het drukke verkeer wegnemen.”

  • Geavanceerde hulpfuncties van de zijdetectie verbeteren de veiligheid enorm
  • Dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Warning, BSW) aan beide zijden van de vrachtwagen • Werkt bij alle snelheden boven de 2 km/u, ook op snelwegen
  • Waarschuwingssysteem voor kwetsbare weggebruikers (Vulnerable Road Users Collision Warning, VRUCW) aan de passagierszijde • Hoofdzakelijk bedoeld voor stedelijke gebieden tot 36 km/u
  • Zijdetectie waarschuwt door licht en geluid, met drie waarschuwingsniveaus
  • Radar, radarsensoren en een camera worden in combinatie gebruikt