voor­­woord

Janko van der Baan

Managing Director Scania Benelux

Hoe denkt u dat het transportlandschap er over vijf jaar uitziet? En over tien jaar? We staan aan de vooravond van grote veranderingen. De Europese truckvloot moet vergroenen en het tempo van deze verduurzaming neemt steeds verder toe. In 2025 moet de CO2-uitstoot van het wagenpark met 15% zijn afgenomen en in 2030 met maar liefst 30%. Dit vraagt om drastische veranderingen en Scania neemt – zoals altijd - haar verantwoordelijkheid hierin uiterst serieus. Reeds vijf jaar geleden introduceerden we een reeks voertuigen en motoren die voor vrijwel alle hernieuwbare brandstoffen geschikt waren. Nu presenteren we onze roadmap voor onze elektrische voertuigen én introduceren we meteen onze eerste producten. Achter de schermen hebben onze Zweedse collega’s de afgelopen jaren keihard gewerkt aan een compleet programma volledig elektrische of hybride-elektrische transportoplossingen. In deze King of the Road vindt u daarvan de belangrijkste ins en outs terug.

Met alle oplossingen die wij voor u beschikbaar hebben is het belangrijker dan ooit tevoren om de inzet van uw voertuigen goed in beeld te hebben, want we praten steeds meer over maatwerk. Het tijdperk dat de dieselmotor als universele oplossing voor vrijwel alle transporttoepassingen de beste oplossing was, zal in rap tempo achter ons liggen. Nu al merken we dat de belangstelling voor LNG als brandstof snel stijgt en als we straks door kunnen schakelen naar Bio-LNG zetten we weer een flinke stap op onze groene reis.

Met ons modulaire systeem was Scania altijd al ijzersterk in maatwerk. Als geen ander konden wij de specificatie af-fabriek helemaal toespitsen op de toepassing van het voertuig en naar wens van de klant. Nu zetten we weer de volgende stap om samen met de klant exact dat voertuig op de weg te zetten dat niet alleen het hoogste rendement biedt, maar tegelijk ook de minste CO2 uitstoot; tot zero-emission aan toe. Ik wens u wederom veel leesplezier. Janko van der Baan Managing Director Scania Benelux

Pagina 3

Eerste volledig Zwolse Gryphus loopt van de band

Pagina 4

Hoe elektrische voertuigen in Scania's duurzaam­heidsreis passen

Pagina 5

GTS tankt nu met een zware jongen

Pagina 6

Nieuws

Pagina 7

De Vries Transport heeft uitstekende ervaringen met Scania LNG

Pagina 8

Scania XT

Een stijlvolle en robuuste partner

Pagina 9

“Een tweede ronde van de NOW-regeling is voor Scania niet nodig”

Pagina 10

Tweede Scania helpt Rens Rietveld zijn jongensdroom waar te maken

Pagina 11

Elektrische vracht­wagens - steeds meer overtuigende optie

Pagina 12

Meer inzicht op uw gebruiksgegevens en rijgedrag met FMS

Pagina 13

M. Baljeu Transport kiest voor tweede Scania Used Truck

Pagina 14

Scania Joure heeft nieuwe vestiging in gebruik genomen

Pagina 15

De veiligheids­revolutie

Pagina 17

Scania introduceert Electric Assisted Steering system

Pagina 18

LNG/CNG XT

Kracht en duurzaam­heid? Het kan!

Colofon

Scania King of the Road | 35e editie | 2020

Verantwoordelijk uitgever:

Scania Nederland B.V. Spinveld 57 4815 HV Breda Nederland

www.scania.nl

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Nederland zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.