M. Baljeu Transport kiest voor tweede Scania Used Truck

“Het is een auto met uitstraling”

In 2012 begonnen Marc en Daniëlle hun bedrijf M. Baljeu Transport, niet wetend dat het nog geen decennium later zo goed zou lopen. Inmiddels hebben ze drie wagens, waaronder twee Scania’s, waarmee ze hoofdzakelijk fruitcontainers vervoeren. De rest van de wagens die ze nodig hebben huren ze in. Marc: “We willen stapsgewijs groeien, niets te snel doen.”

De eerste Scania Used Truck kwam in oktober 2019, de tweede werd begin dit jaar aangeschaft. Net voor de coronacrisis, maar door de beheerste aanpak van Marc en Daniëlle is de wagen geen overbodige luxe. “In de coronatijd is het wel wat rustiger, maar we mogen niet klagen. We moeten zoveel wagens inhuren dat we er makkelijk één bij kunnen hebben”, aldus Marc. M. Baljeu Transport rijdt af en toe met zo’n tien wagens op een dag, met pieken tot zeventien vrachtwagens. Ze huren echter liever een vrachtwagen in dan met stilstand te komen zitten. “Niet dat je straks met drie auto’s te veel zit en geen werk hebt. Alles in veilige modus.”

Marc Baljeu begon als charter, maar ging voor zichzelf rijden nadat zijn oude opdrachtgever naar Amerika vertrok. Daarna ging het hard. “Wij konden veel van zijn klanten overnemen. We hadden wel een paar eigen klanten, maar niet genoeg. Als je dan kijkt wat er de afgelopen anderhalf tot twee jaar is veranderd. Ja, daar ben ik trots op.”

Daniëlle begon met de administratie van het bedrijf, maar ging vanaf 2015 zelf ook achter het stuur zitten. Ze behaalde haar grootrijbewijs en ze kochten een extra vrachtwagen in oktober 2016. “Ik ben drie dagen per week gaan rijden, maar we hebben de auto begin 2018 weg moeten doen vanwege de euronorm.” Sinds eind 2018 heeft Daniëlle de planning en administratie opgepakt, tussendoor rijdt ze nog weleens op een zaterdag of op drukke momenten.

Inmiddels is het bedrijf gegroeid met, naast Marc Baljeu zelf, twee chauffeurs in vaste dienst en vier vaste rijders. Eén van de chauffeurs mag op de nieuwe Scania Used truck gaan rijden. Marc: “Gezien ons werk is dit een mooie optie, zo’n gebruikte auto. 350.000 kilometer erop, dus die kan echt nog wel een paar jaar mee.” Door aanpassingen aan de wagen, zoals spuitwerk, verlichting en bestickering, is het een echte M. Baljeu wagen geworden.

De keuze voor een Scania was niet zo moeilijk. “We hebben gekozen voor Scania, omdat ik er vroeger mee heb gereden. Het is een auto met uitstraling. Je kunt er goed personeel voor vinden, dat wil toch liever in zo’n auto rijden dan in een andere.” De kans is dan ook groot dat de volgende ook een Scania Used Truck wordt. “Dit werkt prima voor ons”, aldus Marc.