nieuws

DE BRUIN LOGISTICS OVER NIEUWE SCANIA R410: ‘DIT IS EEN FIJNE AUTO MET EEN GOED VERBRUIK’


De Bruin Logistics in Houten nam recent vier nieuwe Scania R410 Highline 4x2 trekkers in gebruik. Bijzonder hierbij is dat De Bruin ervoor koos de als LZV gekeurde voertuigen met een lange eindreductie van 1:2,35 te bestellen.  

Nieuwe benaming voor Scania’s S-serie


Scania hernoemt haar vrachtwagens in de premiumklasse, de S-serie. In plaats van de letter S gevolgd door het aantal pk’s, wordt de nieuwe handelsnaam het aantal pk’s gevolgd door een S, zoals 450 S of 730 S. De nieuwe naamgeving is alleen van toepassing op de S-serie slaapcabines; met een vlakke vloer. De achterliggende reden voor deze wijziging is een overeenkomst met Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz.

NUMAN TRANSPORT KOOPT SCANIA POWER VOOR HET ZWARE WERK


“De ideale truck, is de meest zuinige truck”, is de stellige overtuiging van Martin Numan. En toch nam Numan Transport BV uit Numansdorp recent 2 dikke Scania’s R520 6x2/4 V8 trekkers met voorloopas in gebruik. De auto’s worden in combinatie met onderlosser trailers voornamelijk ingezet in het aardappel transport.

VAN STRAALEN DE VRIES KIEST WEDEROM VOOR SCANIA


Directeur/eigenaar Rober van Straalen nam onlangs de sleutels in ontvangst van de eerste zeven nieuwe Scania’s in de vloot van Van Straalen De Vries transport, met het hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. De overige zeven voertuigen uit de order worden later afgeleverd. De twee- en drie-assige R450 trekkers waren het resultaat van de goede ervaringen met de Scania’s die het bedrijf een jaar eerder in gebruik nam. Met name het lage bandstofverbruik en de tevreden chauffeurs deed men nu wederom voor het merk met de Griffioen kiezen. Dankzij de lage brandstofkosten en de hoge inzetbaarheid maken de trucks hun TCO meer dan waar.

44 NIEUWE SCANIA’S VOOR JUMBO


Jumbo Supermarkten heeft bij Scania een order geplaatst voor 44 nieuwe Scania’s G410 en G450 trekkers met het hoge dak. Net als bij eerdere afleveringen worden ook deze trucks af-fabriek in de bedrijfskleuren gespoten. De SCR-only motor staat garant voor een laag brandstofverbruik. Het Scania 13-liter motorplatform verwierf dit jaar voor de derde keer in successie de Green Truck Award in een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten. De exemplaren met de 450 pk motor zullen worden ingezet als LZV. De uitlevering van de nieuwe voertuigen is reeds gestart. Vorig jaar nam Jumbo twee Scania Hybrid trucks in gebruik.

VAN GRONINGEN KOOPT VOOR HET EERST SCANIA V8


Van Groningen Nieuw-Vennep BV kreeg onlangs twee zeer rijk uitgevoerde Scania R580 8x2 trucks met een hoge cabine afgeleverd. Het is voor het eerst in ruim 50-jarig bestaan van de IJzer- en Metaalhandel en tevens onderaannemer in de sloop, dat het bedrijf nieuwe Scania’s koopt.

CHAUFFEURS STAAY FOOD GROUP BLIJ MET SCANIA S450


“Sinds wij afgelopen maand met onze vijf nieuwe Scania S450 4x2 trekkers rijden, moet ik zeggen dat ik wel heel veel blije chauffeurs zie”, vertelt wagenparkbeheerder Remco Plooij van de Staay Food Group uit Papendrecht over de tweede batch voertuigen die Scania aan deze groenten- en fruitleverancier levert. Chauffeurs Staay Food Group blij met Scania S450.

NEDCARGO ONTZORGT KLANT MET VIER NIEUWE SCANIA’S


Logistiek dienstverlener Nedcargo nam onlangs vier nieuwe Scania R450 trekkers in gebruik. De vier trucks rijden voor klant De Kikvorsch dagelijks een breed assortiment speciaalbieren en andere dranken naar distributiecentra en slijters voor de groothandel. De keuze voor Scania werd zowel ingegeven door de voorkeur van De Kikvorsch als door de TCO van de voertuigen. “Met een dagelijks brandstofverbruik van 1 op 4 wordt die TCO alleen maar beter,” licht Resource Manager Transport & Distributie Benelux, Toine van Bladel, toe.