Transport Lambrechts

“We gaan om de drie dagen bij elke boer langs”

Groot feest in de Heerstraat in Kortenaken afgelopen maand: Transport Lambrechts bestaat vijftig jaar en vierde dit op gepaste wijze met al zijn klanten, leveranciers, buren en partners. Ook Scania was van de partij.

Transport Lambrechts rijdt immers al een jaar of zeven uitsluitend met Scania’s. Vijftig jaar geleden begon vader Marcel Lambrechts samen met zijn vrouw Odette een melkophaalronde in Assent, bij Bekkevoort. De melk werd opgehaald in kruiken bij de boeren, en afgezet bij de klanten.

In de loop van de jaren groeide Transport Lambrechts echter mee met de sector. In 1976 al werd de eerste vrachtwagen met citerne gekocht. In 2009 nam zoon Kristof de zaak over met zijn vrouw, Ilse. Er werden af en toe wel eens andere sectoren, zoals de strohandel en het bietenvervoer, verkend, maar anno 2018 blijft melkophaling de grote specialisatie.

Transport Lambrechts rijdt tegenwoordig uitsluitend voor Laiterie Des Ardennes in Libramont. Ze halen de melk op bij de aangesloten boeren in Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen en lossen de melk in Libramont. Kristof Lambrechts stelt hierbij zelf de routes samen: “het gaat natuurlijk om vaste rondes. Ik plan die zelf, en zorg dat we om de drie dagen bij de boer langsgaan. Melk mag immers maar 72 uur oud zijn wanneer we ze ophalen. Daarom koos ik ook voor Scania: onze vrachtwagens moeten tiptop in orde zijn om de stipte ophaling niet in het gedrang te brengen. We rijden immers zeven dagen op zeven”.

De tien Scania G 450’s werden geleverd door Buga in Hasselt. “We hebben een heel goed contact met verkoper Frank Lurquin, daar. De service is top. Ik moet immers snel geholpen zijn, als er een probleem opduikt. Tien trekkers, en drie vierassers. De opbouw met geïsoleerde RMO-wagens (rijdende melkontvangst) met ingebouwde pompinstallatie, gebeurt door Schwarte. Daarmee pompen we de melk rechtstreeks uit de koelinstallaties bij de boeren”, besluit Kristof.


Daarom koos ik ook voor Scania: onze vrachtwagens moeten tiptop in orde zijn om de stipte ophaling niet in het gedrang te brengen.

Kristof LambrechtsDeel dit artikel: