Scania Driver Competitions

Scania daagt chauffeurs van alle leeftijden uit om mee te doen aan de Scania Driver Competitions 2018/2019. Deelnemers uit meer dan dertig Europese landen gaan de strijd met elkaar aan.

Dit jaar is er één groot verschil met voorgaande competities: de maximale leeftijdsgrens van 35 jaar is vervallen. Dus ben jij een goede chauffeur? Scania nodigt je uit om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018/2019.

Drive

De inschrijvingen liepen tot 31 oktober, waarna het tijd is voor de theorietest. Deelnemers ontvangen automatisch een mail om 25 meerkeuzevragen in te vullen.

Op 16 december vindt de Belgische nationale finale plaats in de Brabanthallen in Den Bosch (NL).

De 10 finanlisten worden beoordeeld op verschillende praktische tests. Voorbeelden hiervan zijn defensief en zuinig rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp.

Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

De Europese finale vindt plaats op 25 mei 2019 in Södertälje, Zweden.

Safely

Scania Driver Competitions draait ook om veiligheid. Enkele theorievragen en praktijktesten gaan specifiek over de veiligheidsaspecten die bij het chauffeursberoep komen kijken.

Sustainably

Tijdens de praktijktesten van de competitie gaan chauffeurs de strijd met elkaar aan om de zuinigste chauffeur van Europa te worden.

To win

Naast een hoofdprijs van €100.000, die te besteden is aan een nieuwe Scania, zijn er ook verschillende andere prijzen te winnen. Kortom voldoende redenen om in te schrijven voor Scania Driver Competitions 2018/2019!


Deel dit artikel: