nieuws

Leenders Transport breidt wagenpark uit met vijf Scania’s


Leenders Transport, gevestigd in Hedel, heeft drie Scania’s uit de R-serie in gebruik genomen, twee nieuwe en één jong gebruikte. Hiermee komt het aandeel Scania van het elf eenheden tellende wagenpark op acht. Nummer negen en tien worden in 2022 verwacht. Eigenaar Danny Leenders: “Niet alleen het brandstofverbruik is goed, maar ook de service van de werkplaats.”

De Kuiper Infrabouw kiest voor Scania 8x4 met V8-motor


De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam nam onlangs een nieuwe multifunctionele knijperauto in gebruik. Na rijp beraad viel de keus op een rondom luchtgeveerde Scania R520 8x4 met de robuuste 520 pk SCR only V8 motor. De auto wordt ingezet voor het vervoer van materieel en bouwmaterialen van en naar eigen projecten.

Unieke Scania LNG-trucks met kraakpersopbouw voor Maton Groep


Maton Groep, gevestigd in Waalwijk, neemt drie unieke Scania kraakperswagens uit de L-serie op LNG in gebruik. Hiermee zet het servicebedrijf voor containerservice en recycling een stap dichterbij het realiseren van haar duurzaamheidsambities. Bas Oprins, directeur: “Er zijn niet veel fabrikanten die LNG-voertuigen met zo’n lage instap aanbieden, dus na het in kaart brengen van onze wensen kwamen we al snel bij Scania uit.”

Green Speed ontzorgt de kwekers met nieuwe Scania P320


Green Speed transport uit Naaldwijk verzorgt met vijf trucks een ophaaldienst voor potplanten tussen de kwekers en de veiling. Sinds een klein jaar ontzorgt het bedrijf ook een groot aantal telers met een nieuwe Scania P320 4x2 bakwagen met een verlengde dagcabine. “Een wereldauto”, meent chauffeur Dylan Pronk die binnen het bedrijf ook als rechterhand fungeert voor eigenaar Lenna­ert Lievaart.

100ste truck Van den Berg is een Scania V8


Van den Berg Transport & Montage is een logistieke dienstverlener voor de bouw en wegafzettingen. Het bedrijf nam afgelopen maand met een Scania 6x2 R520 V8 Highline zijn 100ste truck in gebruik sinds de oprichting in 1953. De truck is overigens de laatste van een bestelling van vier. Eerder dit jaar zijn er twee G450 voertuigen en een R520 geleverd.

Swanenberg IJzer Groep koopt twee Scania V8 trekkers


De Swanenberg IJzer Groep met vier vestigingen in Nederland en één in Duitsland koopt voor de eerste keer twee nieuwe Scania 6x2 trekkers met een gestuurde hefbare naloopas en een R-cabine. De wereldspeler op het gebied van stalen buizen, damwanden, profielen en plaatstaal koos daarbij bewust voor de kwaliteit van de Scania V8 motor.

Scania nummer tien voor Verhuurbedrijf Zuid-Holland


Voor alles wat cateraars, eventorganisaties en venues nodig hebben, weten ze Verhuurbedrijf Zuid-Holland te vinden. Het bedrijf, gevestigd in Moordrecht, verhuurt nagenoeg alles voor klein- en grootschalige evenementen. Om de apparatuur, inrichting en andere horeca materialen te vervoeren, wordt gebruik gemaakt van een modern wagenpark, dat onlangs werd uitgebreid met de tiende Scania: een P280. “Als je als bedrijf kwaliteit wilt uitstralen, hoort daar een kwaliteitsproduct bij,” zegt Eric Groenendijk.

De Romein Group koopt eerste Scania 770S zwaar transporttrekker van Nederland


De Romein Group, specialist in civiele techniek voor onder andere leidingbouw en kabelwerken met hoofdvestiging in Veendam, nam onlangs de eerste Scania V8 770S in Nederland in gebruik die ingezet wordt als zwaar transporttrekker. De 8x4 met naafreductie is zeer compact gebouwd door alle tanks en een groot deel van de opbergruimte direct achter de cabine te plaatsen. Bijzonder is dat eigenaar Robin Meijer de truck puur op de goede naam van Scania ‘van papier’ kocht. Kort daarna bestelde het bedrijf nog twee Scania’s V8 trekkers met 660pk.