nieuws

Scania zet batterij-elektrische vrachtwagens in


De Noorse groothandel ASKO gebruikt twee elektrische Scania-distributietrucks op batterijen in zijn activiteiten in Oslo, Noorwegen. Deze test betekent een nieuwe mijlpaal in de samenwerking met betrekking tot geëlektrificeerde oplossingen.

De resultaten van de hybride voertuigen van Scania die de elektrische modus in stadscentra gebruiken, zijn positief, dus het is logisch om te beginnen met volledig batterij-elektrische vrachtwagens in stadsdistributie. Met de batterijtechnologie die momenteel beschikbaar is, moeten batterij-elektrische vrachtwagens kortere afstanden afleggen en de mogelijkheid hebben om batterijen te kunnen opladen. In stadsdistributie kan dit worden gedaan tijdens het laden of lossen van goederen. De twee vrachtwagens die in ASKO's activiteiten gaan, hebben een batterijcapaciteit van 165 kWh, waardoor ze een bereik van 120 km hebben.

Scania blijft investeren en ontwikkelen in geëlektrificeerde oplossingen en het zal niet lang duren voordat we een omslagpunt bereiken waar elektrificatie voor zwaar transport een solide zelfstandige investering voor transporteurs wordt.

Jouw ultieme partner


Ben jij een bestaande ondernemer of wil jij een eigen transportbedrijf starten? Wil jij een vergelijking maken met je huidige voertuig? Om het echte Scania gevoel te ervaren kun je er best gewoon één proberen. En dat is toevallig, ze staan al voor je klaar! Bekijk hieronder de video wat deze bakwagen nu echt zo bijzonder maakt.

MEDACARS BESTELT VIER SCANIA’S V8 SPECIAL EDITION OM 25-JARIG BESTAAN TE VIEREN


Met een bestelling van vier Special Edition V8's verhoogt het bedrijf het Scania-aandeel in haar vloot. Een bewuste keuze die trouwens in samenspraak met de chauffeurs genomen is. “We hechten nu eenmaal veel belang aan comfortabele werkomstandigheden”, benadrukt oprichter en zaakvoerder van het bedrijf Raf Medaer.

De L-serie van Scania is nu gekoppeld aan de 7-li­ter­mo­tor


De L-serie met knielfunctie van Scania beschikt over alle capaciteiten die nodig zijn voor een truck die is ontworpen voor stedelijke gebieden. Met de introductie van de DC07-motor voor de L-serie neemt het draagvermogen nu toe met ongeveer 360 kilo. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens: 220, 250 en 280 pk.

GEERT D’HOOGHE KOOPT SCANIA R500 MET 70 T/M KRAAN


Geert D’hooghe Services uit Zele heeft een Scania R500 B8X2*6LB met een 70 tonmeter kraan in dienst genomen. De vrachtwagen dient om werfruimtes of ander materiaal te transporteren en te plaatsen. Met zijn twee gestuurde voorassen en zijn meesturende naloopas is de Scania R500 8x2 uiterst wendbaar.

TRANSPORT P. VERDOODT NEEMT TIEN NIEUWE SCANIA’S IN GEBRUIK


Bij Transport P. Verdoodt in Dendermonde rijden er in totaal een 16-tal trekkers waarvan één autolaadkraan met een capaciteit van 32 t/m. Daar horen ook tien recent geleverde Scania trekkers bij, die ingezet worden voor uitzonderlijk vervoer en gewoon transport.