Driver Tips

Tips van Yvan:
ecodrive

Ecodrive is de meest moderne manier van rijden om zo efficiënt mogelijk brandstof te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen. Dit door het aanleren van de juiste rijstijl gebaseerd op de nieuwste voertuigtechnieken.

Tip 1

Start motor en begin te rijden. Hou je snelheid zo constant mogelijk (retarder, motorrem automatisch en gebruik adaptieve cruise control anticiperend).


Tip 2

Het moeilijkste is vertragen, kijk ver en breed, gebruik uw verbeelding om wagen in beweging te houden!


Tip 3

Concentreer u op het rijden, dat wil zeggen: plan uw route, geen GSM of andere apparaten die u kunnen afleiden tijdens het rijden.


Tip 4

Laat u door niemand opjagen!


Tip 5

Hoe korter de afstand waarover je moet vertragen, hoe sneller je moet remmen. Remmen is energie verspillen!


Tip 6

Kinetische energie van een voertuig vergroot naarmate de wagen zwaarder of sneller rijdt.


Tip 7

Schakel de motor uit als je hem niet nodig hebt.


Tip 8

Controleer de bandendruk!


In de praktijk:

Collitax volgt ecodrive training

Na vergelijkende testen met andere merken koos Collitax voor de aankoop van 10 nieuwe Scania trekkers. Niet alleen het brandstofverbruik was een belangrijke factor, ook de beloofde uptime met onderhoudscontracten en de service van de Scania dealer speelden een rol.

Vincent Deschryver, vlootbeheerder bij Collitax: "We kozen er voor om onze chauffeurs een Ecodriveopleiding te laten volgen bij Scania. Naar onze mening is dat de beste manier om het volle potentieel van de nieuwe voertuigen te benutten."


Deel dit artikel: