nieuws

Scania en LNG : Groter vermogen aantrekkelijk voor de klant


Scania is één van de pioniers met motoren op aardgas voor de transportsector. Maar voor een echte doorbraak waren krachtigere motoren op aardgas noodzakelijk. Eind 2017 stelde Scania in dat verband de nieuwe én krachtige 13-liter versie gasmotor voor, bedoeld voor duurzame oplossingen.

Alleen nog Scania’s bij Igepa


Igepa - een allround graphic solutions provider – heeft vier nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Een vijfde wordt in december geleverd. Het wagenpark van Igepa bestaat nu voor 100 % uit Scania’s.

Igepa heeft 40 vrachtwagens om de producten tot bij de klant te brengen. De twee nieuwe trekkers (R 410) en de twee nieuwe bakwagens (P 320) worden gebruikt om de producten van de visuele communicatie te vervoeren. Dat zijn bijvoorbeeld reclameborden die langs voetbalvelden staan; grote platen van twee bij vier meter.

Scania CNG voor Stad Hasselt


Recent nam de stad Hasselt officieel een nieuwe Scania vrachtwagen op CNG in gebruik. Deze Scania P340 bakwagen, uitgerust met een containerhaaksysteem, is nog zuiniger en duurzamer dan zijn voorgangers. De provinciehoofdstad neemt daarmee haar eerste zwaar voertuig op CNG van de nieuwe generatie in dienst.

Vervoer En­gel­bosch kiest Scania R 450


Vervoer Engelbosch uit Tienen heeft drie extra trekkers Scania R450 van de nieuwe generatie. Die worden ingezet voor het transport met bulkopleggers van Wijgmaal naar Denemarken, een traject van 940 kilometer enkele reis.

Engelbosch is een relatief jong bedrijf. Michel Engelbosch startte als eigenrijder in 1997, maar al gauw breidden de activiteiten en dus ook het wagenpark uit. Het transportbedrijf telt nu 32 trucks, waarvan 28 Scania’s. “Mijn hart ligt bij Scania”, zegt Michel Engelbosch. “We proberen de wensen van de chauffeurs te volgen en dan valt de naam Scania vaak voor de voertuigkeuze. Maar we zijn een bedrijf en de keuze moet ook verantwoord en rendabel zijn. Daarom kochten we de R450 met de hoge cabine.”

Scania’s op LNG en HVO voor Snel Logistic Solutions


Snel Logistic Solutions heeft bij Scania vier 410 pk LNG-trekkers en acht LZV-voertuigen besteld die op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) gaan rijden. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn vloot terugdringen. “Want duurzaamheid is voor ons echt belangrijk”, zegt bedrijfsleider Gert Snel.

Nieuwe Scania’s op vraag van de chauf­feurs bij Van Moer Logistics


De groep Van Moer Logistics heeft recent 20 nieuwe Scania trekkers aangekocht, die verdeeld worden over Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt. De keuze werd onder meer gebaseerd op de voorkeur van de chauffeurs.

De bestelling omvat verschillende modellen. De Scania R450 4x2 trekkers zullen ingezet worden voor het nationale transport (verdeeld over Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt). De extra lage R450 4x2 trekkers voor Van Moer Transport zijn uitgerust met een bulkcompressor en worden ingezet voor los- en laadplaatsen met een lage toegang en dus voor specifieke klanten. De R5006x2 trekkers zijn dan weer bedoeld voor Mermans-Van Houdt en worden ingezet in de bouw en voor uitzonderlijk vervoer.