VDW Trans:
Snelle groei door klantenservice

Hugues Vandewouwer, de beheerder van VDW Trans, startte met zijn bedrijf in 1997 in Silly. De eerste zeven jaar rijdt hij zelf, tot hij in 2012 vond dat de tijd gekomen was om zijn bedrijf uit te breiden. Hij verhuisde de onderneming naar de industriezone van Ghislenghien en daarna ging het snel. Amper zes jaar later werkt VDW Trans met een vloot van 32 trekkers en één vrachtwagen.

VDW Trans is actief in diverse transportsectoren waaronder vervoer met kippers, vervoer met huiftrailers en autotransport. Het actieterrein strekt zich uit van de Benelux tot Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.


De huidige vloot van VDW Trans omvat 32 trekkers en één vrachtwagen met kraan. Vijftien trekkers komen van Scania. De band met Scania is er al sinds de oprichting van het bedrijf en de tijd dat Hugues Vandewouwer nog alleen reed. “De snelle groei van de activiteiten is te danken aan onze flexibiliteit, onze punctualiteit en de service die we onze klanten bieden. We werken trouwens ook nog samen met een aantal zeer betrouwbare onderaannemers in dezelfde streek.”, vertelt Hugues Vandewouwer.

450 pk en hoge cabines

“De nieuwste Scania trekkers hebben een 450 pk motor en een hoge cabine. Die 450 pk past het best bij onze activiteiten en is zeer betrouwbaar. Het comfort van de Highline cabine wordt door onze chauffeurs zeer gewaardeerd. We kiezen Scania vooral op basis van de betrouwbaarheid, het goede verbruik, de kwaliteit van de afwerking en het comfort. De meest ervaren chauffeurs worden trouwens altijd betrokken bij de keuze van nieuwe voertuigen. Ook de service na verkoop is uitstekend. Zo bolt er bij ons een R420 van 2005 met meer dan twee miljoen kilometer op de teller. Ook voor de autotransporteurs kozen we bewust voor Scania, omdat het met de cabine van de P450 nog altijd mogelijk is de reglementaire maximale hoogte te respecteren. Wijzen we daarnaast ook nog naar de uitstekende dienstverlening van de Scania garage in Peruwelz. Ze zijn altijd beschikbaar en het personeel is competent en vriendelijk.”


In het korte tijdsbestek dat VDW Trans al actief is heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd, die onderlijnd wordt door enkele mooie onderscheidingen:

  • In 2016 koos Trends-Tendances VDW Trans tot ‘Gazelle’ voor de KMO’s in Henegouwen.
  • In 2017 kreeg de onderneming van hetzelfde Trends-Tendances de titel van Ambassadeur voor de middelgrote bedrijven in de Waalse regio.


Opmerkelijk is tevens dat Hugues Vandewouwer ook als bedrijfsleider nog regelmatig achter het stuur kruipt. Op die manier houdt hij voeling met de moeilijkheden waarmee zijn chauffeurs te kampen krijgen, maar kan hij eveneens beter inspelen op de verwachtingen van zijn klanten.


Deel dit artikel: