Vijftig nieuwe Scania XT’s voor Itterbeek Transport

Itterbeek Transport investeerde recent in vijftig nieuwe Scania XT trekkers. Ze kozen voor voor het type R410 XT, voorzien van de nieuwe R-cabine met normaal dak. Jos & Freddy Itterbeek, de derde generatie van het familiebedrijf, zijn vaste klant bij Scania en de nieuwe XT past precies bij de activiteiten van dit bedrijf.

Ervaring met Scania

“De XT met zijn stoere robuuste uitstraling en zwaarder uitgevoerde onderdelen, zoals de zware stalen bumper en een degelijke trekpin vooraan, past precies bij de activiteiten van ons bedrijf. De specialiteiten van het bedrijf zijn enerzijds het transport van granulaten, grind, zand en grond met kipopleggers en anderzijds het vervoer van recyclagemateriaal en afval met zelflossers. We zijn niet op zoek naar een echt terreinvoertuig, maar onze trekkers komen toch bijzonder vaak in groeves en op grote werven. Daar is de nieuwe XT bij uitstek voor geschikt!”

Nagenoeg uitsluitend Scania

De vloot van Itterbeek Transport telt:

  • 120 trekkers
  • 2 stuks 8x4 vrachtwagens
  • 160 opleggers (kipopleggers en zelflossers).


Scania is met 118 voertuigen veruit het sterkst vertegenwoordigd in deze vloot.


We hebben een zeer grote ervaring met Scania en bovendien al jarenlang een goede samenwerking met de Scania werkplaats in Huizingen.


Jos ItterbeekDeel dit artikel: