werkplaats in de kijker

Scania Antwerpen Haven

“Aan uitdagingen geen gebrek in de werkplaats van Scania Antwerpen Haven.”

Wat maakt de werkplaats van Scania Antwerpen Haven zo uniek?

De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven van België en, na Rotterdam, de 2de grootse zeehaven van Europa. De haven van Antwerpen speelt dan ook een belangrijke rol in de internationale handel. En dit merken we ook in de werkzaamheden van deze werkplaats. Naast onderhoud en herstellingen aan Scania vrachtwagens fungeert Scania haven ook als werkplaats voor Scania bussen en Scania motoren. Op jaarbasis komen er per boot zo'n 350 bussen aan in Scania Haven. In de werkplaats worden deze verder opgebouwd en gaan dan verder naar hun eindbestemming, verspreid over heel Europa. Scania Haven is ook gespecialiseerd in het onderhoud en herstellingen van Scania industriemotoren. De monteurs van Scania Haven gaan ter plekke bij de klant voor herstellingen aan motoren van o.a. betonbrekers, dumpers, graafmachines, base carriers, asfaltmachines, reach stackers en stadlers. Voor deze specifieke werkzaamheden is het een vereiste dat deze monteurs VCA testen doen en een attest voor hoogtewerker behalen.

Bart Olislagers aan het werk bij betonbreker.

Vernieuwde receptie – Dave Boeckx – Service advisor.

De werkplaats van Scania Antwerpen Haven werd 25 jaar geleden opgericht. De hele benedenverdieping werd recent vernieuwd. Antwerpen-Haven kreeg een nieuwe receptieruimte met verstelbare (in hoogte), ergonomische bureaus, een ruimte waar de monteurs dagelijks de Daily Follow Up meeting houden en een opgefriste chauffeursruimte. Alle lampen op deze verdieping werden vervangen door LED-verlichting. Dit bespaart energie en is ook minder vermoeiend voor de ogen.


Ik verzet de hoogte toch wel 2x per dag om afwisselend rechtstaand en zittend te werken. Ook de LED verlichting is een hele verbetering. Dit is veel aangenamer om te werken dan de vorige verlichting.

Dave Boeckx – Service advisor


Steven Verhaege (Teamleader), Kenneth Oyen (Teamleader), Bart De Couvreur (Teamleader bussen) op de plek waar dagelijks de DFU meeting wordt gehouden. "Een hele verbetering, dit gebeurde vroeger in de werkplaats."

Paspoort

Naam: Steven Verhaeghe

Functie: Teamleader Scania Antwerpen Haven


"Ik werk al 21 jaar bij Scania. De laatste 6 à 7 jaar doe ik ook werkzaamheden voor Scania Engines. Daarnaast ben ik sinds de afgelopen 2 jaar Teamleader in de werkplaats en stuur ik 3 ploegen aan."

Wat is werken aan een Scania Engine?

Het werken aan motoren is er bij mij ingerold. Er zit veel druk op, het zijn veel noodoplossingen dus alles moet snel gebeuren. Daarnaast is het ook belangrijk om samen te werken met de oconstructeur van de machine. Vaak is het zo dat als een machine stil staat, Scania er bij moet komen, samen met de andere leverancier/constructeur van de machine.

De werkzaamheden aan een steenbreker kan je niet plannen. Het gaat dan vaak over adhoc reparaties. Het werk aan een reacher is meestal gepland, dit komt vaak voor in de haven.


Wat is het verschil tussen werken met een Engine of Truck?

Het werken aan motoren is er bij mij ingerold. Ik heb geen speciale opleiding gevolgd voor het werken aan Engines. Onderhoud en reparaties aan een Engine of aan een truck zijn niet zo verschillend. De machine en brandstofsystemen bij een Engine of een Scania truck zijn hetzelfde. Het schrikt mij ook niet af om aan de slag te gaan met een Scania Engine. Onderhoud aan scheepsmotoren doen wij niet.

Het onderhoud of reparatie aan een Engine is eigenlijk altijd bij de klant zelf. Dit is nooit in de werkplaats, het past niet binnen. We hebben dit ooit wel eens geprobeerd. Toen moest de machine op een dieplader met speciaal transport naar de werkplaats. Dit paste maar net.


Werken bij Scania

Ik zit goed bij Scania. Alles verloop correct en het is aangenaam om er te werken. Scania is een moeilijk, maar knap en prestigieus product. Op dit moment focus ik mij op mijn huidige job als Teamleader, waar ik nog voldoende uitdaging uit kan halen. Als Teamleader heb je wel iets meer aan je hoofd, hiervoor heb ik een bepaalde opleiding gevolgd. Bij sommige dingen sta je namelijk niet stil dus dan is het wel handig als je daarop wordt gewezen.

De werksfeer bij Scania Antwerpen Haven is gemoedelijk. (Dit is ook te merken bij de werkplaats zelf, als buitenstaander.) Ik kom meestal ook met de fiets naar het werk. Het voordeel is dat we een douche op de werkplaats hebben.


Deel dit artikel: