Meer inzicht op uw gebruiksgegevens en rijgedrag met FMS

Met Fleet Management Services biedt Scania diverse slimme diensten die transportbedrijven helpen hun wagenpark beter te beheren. Vanaf 2013 zit in iedere afgeleverde truck een Communicator waarmee de gebruiksgegevens en rijgedrag inzichtelijk zijn. Om ook oudere voertuigen of voertuigen van een ander merk toe te voegen in uw fleet management systeem biedt Scania nu een gratis retrofit aan bij een FMS of Tachodownload contract van 24 maanden.

Door de Communicator kan er een rijstijl analyse worden gemaakt, die inzicht geeft in de verbruikscijfers en de hieraan verbonden rijstijlindicatoren. Dit kan zowel op voertuigniveau als op chauffeursniveau. Om uw overzicht compleet te maken met de hele vloot, kunt u nu gratis een Communicator laten installeren op Scania voertuigen tot 2013 of van een ander merk (alle leeftijden, indien de wagen geschikt is. Dit wordt vooraf getest).

Op die manier kunt u nog beter inzicht krijgen in uw vloot en de mogelijkheden tot brandstof besparen ontdekken. Op wekelijkse basis worden de gegevens van de truck naar uw portaal gestuurd. De retrofit is gratis bij een contract van 24 maanden op de Fleet Management Services.

De gratis retrofit kan ook bij een contract van 24 maanden op de automatische tachograafdownload. Met de Scania Tachograaf Services worden de tachograaf- en chauffeurskaart­bestanden automatisch uitgelezen en opgeslagen in een beveiligde omgeving. Zo krijgt u inzicht in rij- en rusttijden van uw chauffeurs en voldoet u aan alle wettelijke verplichtingen ten aanzien van het vastleggen van tachograafgegevens.