Tweede Scania helpt Rens Rietveld zijn jongensdroom waar te maken

Rens Rietveld (33 jaar) wist het al als klein jongetje. Hij wilde in het transport. Rens begon zijn carrière als chauffeur bij Keijzer Transport – Alblasserdam, waar hij charter reed voor Neelevat Transport. Daar heeft hij met plezier vele jaren gewerkt. Tijdens de kredietcrisis in 2008 moest het bedrijf helaas personeelsleden, waaronder Rens laten gaan. Rens prijst zijn voormalig werkgever, het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat alle vijf de personeelsleden die moesten gaan, netjes ondergebracht werden bij andere bedrijven.

In 2011 is Rens zijn bedrijf R. Rietveld Transport gestart. Op de vraag of hij dat niet spannend vond om juist in die moeilijke tijd een bedrijf te starten, zegt Rens: “Ik dacht, slechter kan het niet worden en als het transport aantrekt, dan zit ik er in ieder geval bij”. En, dat is waar gebleken. R. Rietveld Transport verzorgt transport in binnen- en buitenland. Van stukgoed, tot groente en fruit, paardenvoer, tot bevoorrading van supermarkten. Het mooie is dat Rietveld Transport nu ook transport uitvoert voor onder meer Neelevat Transport. Inmiddels werken er vijf chauffeurs bij R. Rietveld Transport, waaronder een oud klasgenoot. Rens rijdt zelf ook nog vier dagen in de week op de truck, daarnaast is hij één dag bezig met het leiden van het bedrijf en de administratie.

Inmiddels bestaat het wagenpark uit vijf trucks, waaronder twee jong gebruikte Scania’s. De eerste Scania Used Truck een Streamline 6 x 2 heeft Rens in 2018 aangeschaft bij zelfstandig dealer Gerritse te Tiel. Deze truck beviel uitermate goed. Begin dit jaar heeft Rietveld Transport een tweede jong gebruikte Scania aangeschaft, namelijk een Scania R450 4 x 2 uit 2017, met 216.000 km op de teller. Bijkomend voordeel was dat deze Scania in de Scania Talent actie viel. Met deze Scania Talent actie biedt Scania een jong gebruikt, betrouwbaar en zuinig voertuig aan tegen een goede prijs en voorzien van de onderhoudscontract. Ook is er 12 maanden garantie op de aandrijflijn. Tel daarbij op de uitstekende samenwerking met Martin v.d. Burg, Account manager Scania Alblasserdam en de keuze voor Scania was snel gemaakt.

Het voordeel van een Scania Used Truck is ook dat er geen lange levertijden zijn. 27 Januari jl. werd de Scania R450 besteld. Daarna is er een aantal weken gewerkt aan de opbouw en het spuitwerk. Rens: “Mijn vrouw wilde dat de oorspronkelijk witte truck, mooi grijs werd gespoten, onze bedrijfskleuren. De stiefbroer van Rens is ook betrokken, zo heeft de stiefbroer van Rens het logo ontworpen, waarbij de RRT de snelweg voorstelt. Het resultaat mag er wezen. Verder zijn er side skirts geplaatst en is de truck voorzien van verstralers, een luchthoorn, alarmverlichting en alcoa’s en is de cabine stoer aangekleed. De truck is 21 maart jl. in gebruik genomen en wij wensen Rens en zijn medewerkers veel veilige kilometers toe.