nieuws

P. van Erp & Zn zet twee nieuwe Scania’s in


Container en Recyclingbedrijf P. van Erp & zonen uit Drunen nam recent een heel bijzondere haakarmtruck in gebruik. Directeur Paul van Erp liet de 25 tons installatie van VDL monteren op een nieuwe Scania R520 V8. Het bedrijf moderniseert met regelmaat het wagenpark om de klanten met het meest efficiënte materieel van dienst te zijn. In dit kader werd dus recent de nieuwe Scania aan de vloot toegevoegd. ‘Waarom Scania? Dat is voor deze toepassing gewoon de beste keuze’, vindt Van Erp.

PRACHTIGE BEULAS GLORY OP SCANIA CHASSIS VOOR PETER VAN DER MEER


Peter van der Meer is een kilometervreter. Voor 150.000 kilometer per jaar draait hij zijn hand niet om. Dat gaat hij vanaf nu doen met een splinternieuwe zeer fraaie Beulas Glory op Scania chassis. Alleen vanwege corona nu even niet.., dus rijdt hij bloemen naar Noorwegen met een LZV combinatie, maar wel een Scania V8. “Om het goede gevoel vast te houden.” Dat Scania-gevoel kwam, zag en overwon hem definitief tijdens de tocht naar huis in zijn nieuwe Glory; van de Beulas fabrieken in Arbúcies nabij Girona, even ten noorden van Barcelona.

DUURZAME ECOCOMBI’S VOOR J.P.VIS & ZN.


J.P.Vis & Zn zet twee nieuwe Ecocombi’s in voor het transport van geconditioneerde goederen naar Scandinavië. De beide Scania 500 S motorwagens zijn voorzien van een Frigoblock transportkoeling die ook de koeling van de aanhangwagens van stroom voorziet. Dat betekent dat de Euro-6 krachtbron van de Scania niet alleen het voertuig, maar ook de elektrische transportkoeling aandrijft. Dat betekent stil en schoon koelen met dit volledig elektrische systeem.

Van Dijk Logistics succesvol met Scania’s op bio-LNG


Van Dijk Logistics in Venray rijdt sinds vorig jaar zó succesvol met twee Scania G410 trekkers op bio-LNG dat hij begin dit jaar nog drie Scania’s op LNG in gebruik nam. In het najaar moeten er weer vijf volgen. Daarmee zet Van Dijk binnen twee jaar nagenoeg zijn hele Nederlandse vloot over op Scania LNG-trucks. Zijn doel: zero-CO2-uitstoot voor zijn hele wagenpark.

FRANK STRATEN TILT ZWAAR MET SCANIA


Straten Hijs & Transport uit Wijchen nam onlangs een nieuwe Scania R450 8x2 met een 65 ton/m Hiab kraan in gebruik. Op zijn 26ste verjaardag besloot eigenaar Frank Straten tot de aanschaf van de nieuwe Scania. Frank wist precies wat hij wilde en na enig speurwerk kwam naar voren dat Scania hem precies dát kon leveren wat hij wilde.

Team Jumbo-Visma en Scania: partners in topprestaties


Team Jumbo-Visma en Scania hebben de handen ineengeslagen en zijn een partnership aangegaan. Eerder werd daarvoor al een overeenkomst gesloten en deze wordt nu concreet ingevuld met de aflevering van een bijzondere truck waarin een complete keuken en verzorgersruimte voor het team is ondergebracht. Op deze manier beschikt het team over o.a. eigen kookfaciliteiten en heeft zo een betere controle over de kwaliteit en de inhoud van de voeding van het team.

OLDENBURGER VERDUURZAAMT WAGENPARK MET TWEE MAAL SCANIA R410 LNG ALS ECOCOMBI


Oldenburger Temperature Controlled Transport nam onlangs de eerste van twee speciaal uitgevoerde Scania R410 Highline LZV’s in gebruik. De trucks rijden niet alleen op LNG, ook de complete koeling wordt via een TRS systeem op bakwagen én trailer via deze schone brandstof verzorgd. Door slim te bouwen, hebben de trucks een tankcapaciteit van 350 kg waar 300 kg normaal is.

UNIEKE SCANIA SPROEIWAGEN VOOR E.I.T.N. AALDERS


‘One of a kind’ is nog de beste omschrijving van de nieuwe R410 6x2 bitumensproeiwagen van E.I.T.N. Aalders uit het Groningse Sebaldeburen. De truck, bedoelt voor het verspreiden van bitumeuze hechtlagen in de wegenbouw is samen met Tjalma uit Drachten in eigen beheer ontwikkeld. Het enige vaste uitgangspunt daarbij was, dat de installatie op een Scania gebouwd zou gaan worden.