Scania XT

Een stijlvolle en robuuste partner

De Scania XT-serie is gebaseerd op meer dan honderd jaar ervaring en is klaar om de zwaarste uitdagingen aan te gaan. De XT-serie van Scania kan speciaal worden aangepast om het hoofd te bieden aan uitdagende omstandigheden, uptime veilig te stellen en de productiviteit te verhogen, zodat u een winstgevend bedrijf kunt runnen. De trucks worden door middel van het modulaire systeem van Scania precies aan uw wensen aangepast, waardoor u een perfecte match heeft voor uw activiteiten.

De Scania XT-serie is een toevoeging op de uitgebreide mogelijkheden bij Scania. Zo kunt u uw truck onder andere voorzien van een stalen bumper, hoge luchtinlaat en koplampbescherming; robuuste exterieur opties om ieder terrein aan te kunnen. De XT-kenmerken zijn, met uitzondering van de L-cabine, op ieder type cabine te bestellen, om ervoor te zorgen dat u niet beperkt wordt in de keuze. Ook het interieur van de XT-serie kenmerkt zich door stijlvolle robuustheid. Zo wordt de auto eventueel voorzien van XT-stoelen, matten en een lederen stuurwiel. ­

Niet alleen de kenmerkende XT-opties maken Scania tot een ideale partner voor constructie­voertuigen. U kunt uw auto specificeren zoals u het nodig heeft. Zo kunt u ervoor kiezen om wel of geen naafreductie toe te passen, de wielbasis met stappen van 200mm langer of korter te maken of een verstevigd chassis te kiezen.

Daarnaast kan de Scania zodanig worden voorbereid zodat uw opbouw er zo goed en snel mogelijk op gemonteerd kan worden. Daarmee wordt de leadtime verkort en kunt u aan het werk.

Op het terrein moet de truck zijn mannetje staan, maar ook op de weg moet de Scania de juiste rijeigenschappen hebben. Comfort voor de chauffeur en een eventuele passagier zijn van onschatbare waarde. Daarom is het mogelijk om de truck uit te rusten met luchtvering, wat ook het rijden zonder lading tot een plezierige rit maakt. De chauffeurspositie is daarin ook belangrijk; de Scania cabines bieden optimale ruimte voor de chauffeur, zonder in te boeten aan ruimte op het chassis voor uw lading.